اهدای عضو،اهدای زندگی

وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا

اهدای عضو،اهدای زندگی

وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا

۹ مطلب در مرداد ۱۳۹۲ ثبت شده است

مراحل فراهم آوری اعضاء

1.مرحله شناسایی

روشهای شناسایی شامل:

الف: رابطین پیوند: در هر بیمارستان یک نفر که معمولا" سرپرستار یا یکی از پرسنل ICU می باشد و با هماهنگی ریاست بیمارستان انتخاب شده است ، در صورت داشتن بیمار مرگ مغزی واحد را مطلع می نماید.

ب: تماس مستمر که توسط هماهنگ کننده به صورت تماس تلفنی با تمام بیمارستانهای تحت پوشش هر دو روز یکبار انجام میگیرد

ج:سرکشی متناوب که توسط هماهنگ کننده ها به صورت مراجعه حضوری سرزده به بیمارستانهای تحت پوشش معمولا" هر 2 هفته یکبار انجام می شود.

2.مرحله ویزیت اولیه:

پس از اطلاع از وجود بیمار مرگ مغزی هماهنگ کننده واحد فراهم آوری به بیمارستان مبداء اعزام می شود. در بیمارستان مربوطه ویزیت اولیه انجام می شود (برخی از بیماران در معاینه اولیه حذف می شوند) چنانچه مرگ مغزی در معاینه اولیه تائید شد سپس نوار مغزی اولیه از بیمار گرفته می شود و فرمهای مربوطه توسط هماهنگ کننده پر می شود.

3.مرحله اخذ رضایت انتقال:

در صورت رضایت خانواده به اهدای عضو، فرم رضایت انتقال توسط همراهان بیمار امضاء شده و بیمار توسط خانواده خود ترخیص می گردد.

4.مرحله یافتن گیرنده:

پس از این مرحله ضمن تماس با وزارتخانه کار یافتن گیرنده براساس گروه خونی و سایز دهنده، وضعیت عمومی گیرنده ها و نوبت آنها در لیست انتظار و تطابق بافتی آغاز میشود.

5.مرحله انتقال:

پس از تکمیل فرم رضایت و انجام مراحل ترخیص و بعد از هماهنگی های لازم آمبولانس مجهز به همراه متخصص بیهوشی و هماهنگ کننده واحد به بیمارستان مبداء ارسال می شود و اهدا کننده به بیمارستان دکتر مسیح دانشوری منتقل می گردد.

6.مرحله نگهداری :

بعد از انتقال به بیمارستان دکتر مسیح دانشوری اهدا کننده به آی سِی یِو منتقل شده و توسط متخصصین بیهوشی وضعیت بیمار پایدار شده و مراحل مراقبت شروع می شود. در طول مرحله نگهداری، متخصص بیهوشی و یکی از هماهنگ کننده ها و یک پرستار مجرب دائما" وضعیت بیمار را کنترل می کنند.

7.مرحله تائید مرگ مغزی:

در این مرحله از متخصصین جراحی اعصاب ، اعصاب، داخلی و بیهوشی به صورت جداگانه دعوت می شود تا بیمار را ویزیت نمایند و مرگ مغزی را در اهدا کننده تائید یا رد کنند . متخصصین مذکور مستقیما" از وزارتخانه و بدون دخالت واحد انتخاب می شوند.

8.مرحله اخذ رضایت هاروست:

پس از تائید مرگ مغزی توسط هر چهار نفر گروه تائید کننده مرگ مغزی، متخصصین پزشکی قانونی بیمار را ویزیت کرده و پس از تائید نهایی مرگ مغزی جلسه توجیهی در محل واحد پیوند با حضور مسئول اهدای عضو ، مددکار ، روانشناس ، نماینده پزشکی قانونی ، هماهنگ کننده ها و خانواده اهدا کننده برگزار می شود و ضمن توجیه خانواده رضایت نهایی برای اهدای عضو از آنها اخذ می شود.

9.مرحله هماهنگی:

در این مرحله هماهنگی با تیمهای مختلف سراسر کشور و مسئولین اتاق عمل و پرسنل درباره زمان عمل و مراحل بعدی انجام می شود.

10.مرحله هاروست:

در این مرحله بیمار به اطاق عمل برده می شود و تحویل تیم حاضر در اطاق عمل داده می شود. خارج سازی اعضا انجام می شود. و در پایان عمل ، محل عمل توسط یکی از جراحان به خوبی ترمیم شده و بیمار تحویل سردخانه می شود.

11.مرحله انتقال متوفی:

در این مرحله پس از انجام مراحل ترخیص توسط واحد فراهم آوری، آمبولانس پزشکی قانونی توسط واحد جهت انتقال به پزشکی قانونی و یا محل تدفین خبر می شود.

12.مرحله تقدیر و شرکت در مراسم خاکسپاری:

در این مرحله هماهنگ کننده واحد فراهم آوری با تقدیرنامه مخصوص و یک دسته گل بزرگ در مراسم ختم اهدا کننده شرکت کرده و ضمن تقدیر از خانواده ، در صورتی که شرایط اجازه دهد متن تقدیرنامه را پشت بلندگو قرائت می نماید.

13.مرحله نگارش گزارش هاروست

پس از انجام هر هاروست گزارش چگونگی انجام آن با کلیه جزئیات توسط مسئول اهدای عضو نوشته می شود.

سفیر زندگی
۳۱ مرداد ۹۲ ، ۱۴:۱۰ موافقین ۰ مخالفین ۰


دین مبین اسلام ، اهمیت فوق العاده ای برای نجات جان انسانها قائل است. چنانچه در قرآن کریم سوره مبارکه مائده آیه ٣٢ به تصریح اشاره شده است که هرگاه کسی باعث بقای نفسی شود مانند آنست که باعث نجات جان تمام انسانها شده است. مرحوم علامه طباطبایی در ذیل و تفسیر آیه مذکور میفرمایند: هر کس یکی را زنده نگه دارد چنان است که همه مردم را زنده نگه داشته است.

حضرت امام خمینی (ره) در سال ١٣٦٨ در پاسخ به استفتاء جواز پیوند اعضا از فردی که دچار مرگ مغزی شده است و حیات وی غیر قابل برگشت است فرموده اند :

« بسمه تعالی بر فرض مذکور چنانچه حیات انسان دیگری متوقف بر این باشد با اجازه صاحب قلب یا کبد و امثال آن جایز است »

سفیر زندگی
۳۱ مرداد ۹۲ ، ۱۴:۰۸ موافقین ۰ مخالفین ۰

با برخی باورهای رایج ولی نادرست در رابطه با اهدا چه باید کرد؟

عمده ترین علت کمبود عضو پیوندی و عدم دسترسی آسان به آن، وجود باورها و ظهور نگرش های نادرست عمومی در رابطه با اهدای عضو است.

برخی انسانها هیچ وقت نتوانستند و یا نخواستند خود را به جای یک بیمار نیازمند عضو پیوندی قرار دهند و دردها و رنجهای جانکاه آنان را حس کنند و فقط موقعی با این دردمندان هم صدا می شوند که کار از کار گذشته و خود خدای نا کرده بصورت بیماری اورژانسی نیازمند چنین درمان هایی هستند در صورتیکه چنانچه ما در یابیم که هر یک از ما هیچ وقت نمی توانیم خود را از سایرین جدا بشناسیم و چه بسا خود روزی به عضو پیوندی نیازمند شویم همواره خواهیم کوشید که دیگران را به اهدای اعضایشان تشویق و ترغیب کنیم تا اگر خود یا خانواده خویش هم گرفتار آمدیم به آسانی با پیوند عضو حیات دوباره یابیم و تا هنگامی که اهدای عضو به باور عمومی مردم عادی کوچه و بازار نرسد و ضرورت آن از سوی همه هموطنان احساس نگردد اینچنین کم و کاستی های درد آور همچنان باقی خواهد بود.

به امید روزی که همگان برای اهدای اعضای خویش پس از مرگ جهت نجات هموطنان از یکدیگر پیشی بجوییم و خود و خدای مهربان خویش را راضی نگاه داریم

دین من اهدای عضو را تایید نمی کند.

خیر ، تمامی ادیان بر این باورند که عمل اهدای عضو یک حرکت خداپسندانه و عشق به همنوع محسوب می شود.

در دین مبین اسلام بر این مهم تأکید شده است، در قرآن کریم سورهٔ مائده آیه ٣٢ آمده است:

" و هر که نفسی را حیات بخشد مانند آن است که همه مردم را حیات بخشیده است. "

چون مبتلا به بیماری زمینه ای هستم، نمی توانم اهدا کننده عضو یا نسج باشم.

خیر، صلاحیت فرد برای اهدای عضو پیوندی تنها در زمان فوت وی توسط پزشکان متخصص تیم پیوند تشخیص داده می شود و بجز تعداد محدودی از بیماریهای عفونی و یا بدخیمی ها، ابتلا به سایر بیماریها منعی برای اهدای نمی باشد.

سن من برای اهدا کننده بودن بالاست.

خیر، هیچ محدودیت سنی برای اهدای عضو وجود ندارد.

حتی اگر رضایت به اهدای تنها برخی از اعضای بدن خویش داده باشم، همه اعضا و بافتهای بدن من برداشت خواهند شد.

خیر، تیم تخصصی برداشت عضو پیوندی ، فقط مجاز به برداشت اعضا و نسوجی می باشد که اجازه آنها توسط فرد اهدا کننده با خانواده وی داده شده باشد.

چون مبتلا به بیماری آب مروارید (کاتاراکت) هستم، نمی توان از نسج قرنیه جهت پیوند استفاده کرد.

خیر، ابتلا به بیماری آب مروارید و ضعف بینایی هیچ کدام منعی برای استفاده از نسج قرنیه نمی باشند.

شخص گیرنده عضو پیوندی، خصوصیات بد و خوب فرد اهدا کننده را کسب می کند.

اگرچه این باور در میان تعدادی از گیرندگان عضو پیوندی وجود دارد، از نظر علمی تا کنون به اثبات نرسیده است. بنابر این بهتر است در چنین مواردی نخست در فکر نجات حیات بیمار پیوندی باشیم و بس. می دانیم که اعضای پیوندی فاقد "حافظه" هستند بنابراین این دلیل و دلایل دیگری که به هر صورت طرح آن در اینجا نمی گنجد خود می توانند باور انتقال خصوصیات فردی از دهنده به گیرنده را تضعیف یا رد نماید . 

پس از مرگ، هزینه های مربوط به انتقال و برداشت اعضای پپوند ی بر خانواده من تحمیل می گردد.

خیر، تأمین کلیه هزینه های مربوط به امر اهدای عضو شامل بستری، برداشت و پپوند بر عهده وزارت بهداشت و درمان می باشد و هیچ هزینه ای توسط فرد اهدا کننده پرداخت نخواهد شد.

اگر کارت اهدای عضو داشته باشم، کیفیت مراقبتهای پزشکی در زمان حوادث تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

خیر، در زمان حادثه، تمام اقدماتی که برای حفظ جان بیمار لازم است، انجام خواهد شد. امکان اهدای عضو فقط زمانی در نظر گرفته خواهد شد که دیگر هیچ اقدام نجات بخشی امکان پذیر نبوده و مرگ مغزی تایید شده باشد.

همچنین باید متذکر شد که تیم پزشکان مراقبت کننده از تیم پپوند عضو کاملا مجزا می باشند.

اهدای عضو پس از مرگ، باعث تغییر شکل پیکر من خواهد شد.

خیر، فرایند برداشت عضو هیچ تغییری در ظاهر فرد اهدا کننده بوجود نخواهد آورد. این فرایند در اتاق عمل و با بیشترین مراقبت و احترام برای فرد اهدا کننده توسط تیم جراحی متخصص انجام خواهد گرفت. پس از عمل برداشت، محل جراحی بخیه زده شده و از بیرون فقط به صورت یک خط تمیز عمل جراحی دیده خواهد شد.

سفیر زندگی
۳۱ مرداد ۹۲ ، ۱۴:۰۷ موافقین ۰ مخالفین ۰

در مرگ مغزی، خونرسانی به مغز متوقف شده، اکسیژن رسانی به آن انجام نمی گیرد.مغز تمام کارکرد خود را از دست می دهد و دچار تخریب غیر قابل برگشت می گردد. اگرچه پس از مرگ مغزی اعضای دیگر از جمله قلب، کبد و کلیه ها هنوز دارای عملکرد هستند، بتدریج در طی چند روز آینده، از کار خواهند افتاد.

بیمار مرگ مغزی، صحبت نمی کند، نمی بیند، به هیچ یک از تحریکات خارجی پاسخی نمی دهد و بدون استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی قادر به تنفس نخواهد بود.

علل شایع مرگ مغزی کدامند؟

تصادفات رانندگی، وارد آمدن ضربه شدید به سر، سقوط از ارتفاع، غرق شدن در آب، مسمومیت ها، خونریزی های داخلی مغز و همچنین سکته مغزی.

مرگ مغزی چگونه رخ میدهد؟

هر گونه آسیب شدید به مغز می تواند منجر به تورم بافتی شود. از آنجاییکه مغز در یک فضای بسته (استخوان جمجمه) قرار دارد و جایی برای این افزایش حجم وجود ندارد، بر بخش های پایین تر مغز (ساقه مغز) فشار آورده، مانع جریان گردش خون به قسمت های بالا یی می گردد و بیش از پیش مانع اکسیژن رسانی میشود.

این فرایند ممکن است چند دقیقه یا چند روز بدرازا بکشد. قلب به کمک دستگاه تنفس مصنوعی به فعالیت ادامه داده، به اعضای دیگر اکسیژن می رساند، در حالیکه بافت مغز و ساقه مغز که وظیفه کنترل تنفس و ضربان قلب را بر عهده دارند از این ماده حیاتی(اکسیژن) محروم مانده، دچار مرگ می شوند.

چرا در مرگ مغزی، بیمار تا مدتی دارای ضربان قلب و تنفس می باشد؟

قلب تا زمانی که دارای اکسیژن رسانی باشد، به ضربان خود ادامه میدهد. در بیمار مرگ مغزی، دستگاه تنفس مصنوعی ( ونتیلاتور ) اکسیژن لازم را برای ضربان قلب فراهم خواهد کرد و به محض جدا کردن دستگاه از بیمار قلب هم از کار خواهد افتاد.

کما چیست؟ آیا همان مرگ مغزی است؟

کما در واقع یک نوع اختلال در کارکرد مغز است که شخص دچار کاهش شدید سطح هوشیاری میگردد و به هیچ یک از تحریکات پیرامونش، پاسخ نمیدهد.

در کما شانس بهبودی برای برخی بیماران وجود دارد، در صورتیکه در مرگ مغزی بهبودی بیمار غیر ممکن و مرگ وی ظرف چند روز حتمی است.

زندگی نباتی چیست و چه فرقی با مرگ مغزی دارد؟

زندگی نباتی، با مرگ مغزی کاملا متفاوت است.

این وضعیت تقریبا همیشه در پی کما رخ می دهد. با اینکه شخص بیدار بنظر می رسد ( چشمانش باز است ) و دارای یک سری حرکات غیر ارادی اعضای خویش است، هیچ عملکرد ذهنی و شناختی ندارد.

این ها در واقع بیمارانی هستند که بدنبال آسیب شدید مغزی، برای سالهای متمادی زنده می مانند و به نظر هوشیارند، بدون اینکه بتوانند با محیط اطراف خود ارتباطی برقرار کنند.

آیا از ظاهر فرد بیمار میتوان فهمید که او دچار مرگ مغزی شده است؟

خیر، فردی که دچار مرگ مغزی شده، مانند کسی است که در خوابی عمیقی فرو رفته است. ریه هایش به کمک دستگاه تنفس مصنوعی ( ونتیلاتور ) از هوا پر می شوند، قلبش به سبب اکسیژن رسانی دارای ضربان است و حتی پوست او گرم و برنگ صورتی می باشد.

آیا بیمار بدنبال مرگ مغزی درد را احساس می کند؟

خیر. پس از وقوع مرگ مغزی، در انسان هیچگونه احساس درد و اندوهی وجود نخواهد داشت.

آیا مواردی از مرگ مغزی بوده است که بهبود یافته باشند؟

خیر، امکان بهبودی و بازگشت بیمار مرگ مغزی به هیچ عنوان وجود ندارد.

مواردی که شنیده اید فرد دچار مرگ مغزی شده و سپس بهبود یافته است، در واقع مرگ مغزی نبوده است.

این بیماران در کمای عمیق بوده ولی نزدیکان آنها و یا حتی گاهی برخی از پزشکان و پرستارانی که درباره تفاوت مرگ مغزی و کما اطلاعات کافی ندارند چنین برداشت نادرستی کرده اند.

سفیر زندگی
۳۱ مرداد ۹۲ ، ۱۳:۵۸ موافقین ۰ مخالفین ۰
سلامت نیوز : مدیر گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در ابتدا که عمل پیوند کبد را شروع کردیم انجام عمل ۱۲ تا ۱۶ ساعت طول می‌کشید اما امروز زمان متوسط عمل پیوند کبد بین ۵ تا ۶ ساعت است.
 
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا ؛ عباس ربانی در نشست خبری که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: اولین پیوند کبد سال ۱۳۷۸ در بیمارستان امام خمینی انجام شد که اگر چه عمل پیوند موفق بود اما بیمارفوت کرد.
وی تصریح کرد: ‌ اولین عمل پیوند موفق کبد سال ۱۳۸۰ انجام شد که با گذشت ۱۲ سال از انجام این عمل، آن فرد همچنان به زندگی خود ادامه می‌دهد.
ربانی پیوند کبد را مشکل‌ترین پیوند عنوان کرد و افزود: انجام عمل پیوند کبد در یک مرکز درمانی نشان دهنده توانمندی علمی آن مرکز است.
وی تصریح کرد: در ابتدا که عمل پیوند کبد را شروع کردیم انجام عمل ۱۲ تا ۱۶ ساعت طول می‌کشید اما امروز زمان متوسط عمل پیوند کبد بین ۵ تا ۶ ساعت است که این نشان دهنده عملکرد خوب کار تیمی و انسجام آن‌ها است.
ربانی با بیان اینکه انجام عمل پیوند کبد به زمینه سازی فرهنگی نیاز داشت، افزود: ‌ زیرا مردم باید قبول می‌کردند که فردی که دچار مرگ مغزی شده است شانسی برای بازگشت به حیات ندارد و امروز این فرهنگ جا افتاده است.
سفیر زندگی
۳۰ مرداد ۹۲ ، ۱۰:۵۹ موافقین ۰ مخالفین ۰
سلامت نیوز : انتظار 20 هزار بیمار برای پیوند اعضا انتظاری کشنده است، انتظاری که در بیشتر مواقع به سرانجام نمی‌سد و بیماران در انتظار اهدای عضو به علت نرسیدن عضو مناسب جان می‌سپارند. اما برای کاستن از تعداد مرگ و میرهای بیماران در انتظار اهدای عضو تنها می‌توان یک کار کرد، کمی از خود گذشتگی خانواده‌ها در هنگام مرگ مغزی عزیزان‌شان و رضایت زودهنگام به اهدای عضو می‌تواند جانی دوباره به بیماران در انتظار اهدای عضو ببخشد.
سفیر زندگی
۳۰ مرداد ۹۲ ، ۱۰:۵۷ موافقین ۰ مخالفین ۰

سلامت نیوز : می‌پرسد دلش را داری ببینی؟ سرم را تکان می‌دهم که یعنی دلش را دارم. چند قدم به تخت نزدیک‌تر می‌شوم. مرد روی تخت افتاده، شلوار پلاستیکی به پا دارد و یک مشمع پلاستیکی هم روی تنش انداخته‌اند. از دستانش پیداست که سن و سال‌دار است و آن دست‌ها روزگاری صبح تا شب، غرق در کار در پی کسب روزی بوده‌اند و شاید هم پناهگاه دختر کوچکی که با گرفتنشان حس امنیت پدرانه جانش را گرم می‌کرده‌است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ دست‌ها بی‌حرکتند. تن لخت و بی‌تحرک افتاده و قفسه سینه است که به زور دستگاه بالا و پایین می‌رود، یعنی نفس می‌کشد؛ نفسی که هم من، هم پزشکی که بالای سر مرد ایستاده و با سرنگ از بدنش خون می‌کشد، پزشک جوانی که برای آموزش آمده، پرستاری که از زور خستگی به رویم لبخندهای کم رمق می‌زند و کمک پرستاری که غر می‌زند و سرنگ به دست پزشک می‌دهد و بالا رفتن فشار مرد را هشدار می‌دهد، می‌دانیم که هیچ نشانی از زندگی ندارد. می‌دانیم که خطوط شکسته قرمز و زرد و سبز روی مانیتور که ضربان قلب و شماره نفس و فشارخون را گزارش می‌دهند، نه که نشانه‌های زندگی که تنها قدرت نمایی چند تا دستگاه و شیلنگ است که به زور پزشک و پرستار می‌خواهند چند روزی، اعضای بدن را نگهداری کنند، جای مغزی که مرده و دیگر کاری از دستش برنمی‌آید.

سفیر زندگی
۳۰ مرداد ۹۲ ، ۱۰:۵۱ موافقین ۰ مخالفین ۰

سلامت نیوز: سکوت تلخی بر زندگیت حاکم می‌شود و تو نمی‌دانی از خدا طلب چه چیزی را داشته باشی، درخواست مرگ دیگری را؟ دنیا برایت همان زمانی که کمیسیون پزشکی، جوابت می‌کند برایت تمام می‌شود. تا روزها ممکن است اشک بریزی و یاد تمام آن کارها کرده و نکرده بیفتی و اگر روزها بگذرد و عضویی برایت پیدا نشود. دلسرد و دلشکسته‌تر به کنج خانه می‌نشینی و در انتظار مرگ می‌مانی و گاه که حوصله داشته باشی به شوخی خاطراتت را مرور کرده و دست آخر وصیتی سرسری می‌کنی، چرا که خودت هم باور نداری که بنا به گفته پزشکت تا مدتی دیگر بیشتر میهمان این دنیا نیستی. حرف پزشکان بارها در سرت زنگ می‌زند سخنان آنها کوتاه و ساده بود اما تلخی هضم نشده‌ای داشت چرا آنها معتقد بودند، اگر برایت عضوی پیدا نشود تو خواهی مرد.

چند سالی است که بحث اهدای اعضا مورد توجه همگان قرار گرفته چرا که افراد نمی‌خواهند پس از مرگشان اعضای سالم بدن، به تلی از خاک بدل شود و خواهان تپیدن قلبشان در سینه فرد دیگری هستند و چه زیباست این هدیه که موجب زندگی فرد دیگری می‌شود و بر همین اساس است که تمامی دستگاه‌های مسئول سعی در ترویج فرهنگ اهدا عضو دارند و در این میان سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر نیز پای در میدان گذاشته تا با داشتن بیش از دو میلیون عضو بتواند، در راستای این فرهنگ‌سازی نقش اساسی داشته باشد و برهمین اساس با اجرایی‌کردن طرح ملی «حیات دوباره» علاوه بر آن که توانسته بیش 250هزار جوان را جذب کند بلکه این طرح به عنوان بزرگترین پروژه بشردوستانه در فدراسیون بین‌الملی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر شناخته شده است.

سفیر زندگی
۲۸ مرداد ۹۲ ، ۲۳:۱۸ موافقین ۰ مخالفین ۰

دهمین همایش پیوند اعضا جشن نفس در نمایشگاه بین المللی تهران با حضور دکتر ولایتی رییس جمعیت حمایت از پیوند اعضای ایرانیان و نبیانگذار جشن نفس، فاطمه هاشمی و جمعی از هنرمندان برگزار شد.

دکتر علی‌اکبر ولایتی در مراسم بزرگداشت پیوند اعضا (جشن نفس) که برای دهمین بار در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد،گفت :به عنوان مثال یکی از کشورهای صاحب نام منطقه، اقدام به پیوند ریه کرده است و به علت اینکه تاکنون 9 پیوند ریه غیرموفق انجام داده بود، از بیمارستان مسیح دانشوری درخواست کرد تا به آنجا سفر کرده و راه و رسم صحیح پیوند را به آنها بیاموزد.

ولایتی با بیان اینکه میزان موفقیت و درصد عوارض ناشی از پیوند در ایران به استانداردهای جهانی نزدیک شده است، از تلاش تیم پیوند اعضا در بیمارستان مسیح دانشوری قدردانی کرد و گفت: گاهی یک پیوند عضو حدود 12 ساعت به طول می‌انجامد، اما با تمام سختی‌هایی که دارد، با موفقیت انجام می‌شود.
در این مراسم هنرمندانی چون رضا کیانیان، پرویز پرستویی، مسعود رایگان، رویا تیموریان، جمشید مشایخی، محمدحسین لطیفی، محمد کاسبی، همایون ارشادی، گوهر خیراندیش، مجید مظفری و خانواده زنده یاد عسل بدیعی، مسئولان و پزشکان مرتبط با پیوند اعضا نیز حضور داشتند.

در پایان رویا تیموریان گفت: دربرابر عظمت رنج بیماران و شکوه حرکت خانواده های اهدا کننده بنده کمترین و جزئی ترین کار را انجام داده ام. وی افزود: دست تمام پزشکان را می بوسم و از دکتر نجفی زاده تشکر می کنم. وی خاطرنشان کرد: به قدری عظمت این فضا خوب بود که خودم را ذره ای بیش نمی بینم.

در این مراسم رضا کیانیان، رویا تیموریان و پرویز پرستویی به عنوان سفرای هنرمند جشن نفس انتخاب شدند و تندیس این مراسم را دریافت کردند. گفتنی است، در پایان کلیپی از فعالیت های فرهنگی رضا کیانیان، پرویز پرستویی، رویا تیموریان در این راستا پخش و از خانواده های اهدا کننده نیز تقدیر شد.

سفیر زندگی
۲۸ مرداد ۹۲ ، ۱۱:۵۴ موافقین ۰ مخالفین ۰